Tørrede tomater
Lige nu bugner vores drivhus af tomater, så vi slet ikke kan følge med, med at få dem spist. Her er det at de tørrede tomater kommer ind i billedet. Jeg har så mange tomater så jeg både laver tørrede tomater og Henkogte tomater af mine tomater. De Henkogte tomater er også helt fantastisk at have i køleskabet i mange måneder frem til at komme i for eksempel Lasagne eller Kødsovs med et strejf af Italien.
Har du ikke drivhus, men gerne vil lave dine egne tørrede tomater, så er det bare at købe tomaterne i supermarked, som også er vildt lækre på nuværende tidspunkt og måske de også har et godt tilbud 🙂
Nåmen tilbage til de tørrede tomater, som er helt fantastisk i salater, men også til at komme ovenpå kød ved servering eller i bagværk.
Hvis du ikke bruger dine tørrede tomater med det samme, kan du komme dem i et skoldet glas og hælde olie over og opbevare det i køleskabet. Du skal være opmærksom på at hvis du bruger olivenolie og kommer det i køleskabet, skal glasset ud et godt stykke tid før end du skal bruge tomaterne da olivenolie stivner når det bliver koldt. Du kan derfor også vælge at bruge almindelig raps eller solsikkeolie, som ikke stivner når det bliver koldt og du kan derfor bruge tomaterne med det samme.
Tørrede tomater
- 350 gram cherrytomater eller almindelige tomater
- ½ tsk fin salt
- ½ tsk sukker
- 1½ spsk olivenolie
- frisk timian
Tænd ovnen på 75 grader almindelig over og undervarme.
Halver tomaterne og anbring dem på en bageplade på et stykke bagepapir med skærefladen opad.
Bland salt og sukker og drys det udover tomaterne.
Fordel olivenolien udover tomaterne.
Læg timianstilkene rundt omkring på tomaterne.
Kom tomaterne ind i midten af ovnen i 5-6 timer for cherrytomaterne og timer for almindelig tomater.
Tiden i ovnen afhænger af størrelsen af tomaterne.
De tørrede tomater kan holde i 4-5 dage i et helt skoldet, rent glas i køleskabet. Hvis du vil have dine tørrede tomater til at holde længere, kan du hælde olie over tomaterne i glasset.
Olien som tomaterne ligger i kan bruges i for eksempel salatdressinger.
Du skal være opmærksom på, som jeg skrev i indledningen at hvis du bruger olivenolie og kommer det i køleskabet, skal glasset ud et godt stykke tid før end du skal bruge tomaterne da olivenolie stivner når det bliver koldt. Du kan derfor også vælge at bruge almindelig raps eller solsikkeolie, som ikke stivner når det bliver koldt og du kan derfor bruge tomaterne med det samme.