Tunmousse
Tunmousse er en af mine ynglings forretter. Det var en fast forret hos min faster og onkel da jeg var barn, så jeg så altid frem til at besøge dem 🙂 Tunmousse er også noget man ofte forbinder med påskefrokost, så jeg tænkte at det var nu at den skulle op her på bloggen. Så nu nyder jeg at få tunmousse de næste dage, da resten af min familie ikke deler glæden med mig, så jeg har den helt for mig selv 🙂
ca 4-5 portioner
- 2 dåser tun i vand à 185 gram/140 gram
- 2 blade husblas
- 50 gram løg
- 1 tsk tørret dild
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl mayonaise
- 1 tsk citronsaft
- salt
Pynt:
- ca 60 gram rejer
- Frisk dild
- Radiser
- Citron
Kom tunen i en si så væden render fra
Kom husblasen i en skål og dæk den med kold vand og lad den stå i ca 5 minutter
Blend løget så det er helt fint blendet
Rør cremefraiche, mayonaise og dild sammen og smag dressingen til med citronsaft og salt
Pres oveskydende væde ud af tunen mens den stadig er i sien med en ske, så den er helt tør
Kom tunen i en skål og pisk den igennem med en håndmixer, så den bliver helt findelt
Bland dressingen i tunen og pisk det kort igennem igen og smag det yderligere til med salt
Tag husblassen op af vandet og knug det let for vand ( der må gerne hænge lidt vand ved)
Kom husblassen i en gryde og smelt den. Det går meget hurtigt. Husblassen må ikke være varmere end at du kan stikke lillefingeren ned i det og den er lun
Hæld nu husblassen i tundressingen i en tynd stråle og kom den færdig rørte tunmousse op i en skål beklædt med husholdningsfilm
Kom tunmoussen i køleskabet i minimum 5 timer
Vend tunmoussen ud på et fad og pynt den med rejer, tynde skiver radiser og hakket frisk dild. Skær nogle citronbåde og servere dem til, enten ved at ligge dem på fadet eller i en skål ved siden af.