Valentines boller
Skal du overraske dem du holder af med morgenmad på valentines dag, så kunne det være en idè med boller formet i et romantisk hjerte. Har du ikke en hjerteform kan du bare tegne et hjerte på et stykke bagepapir og placer bollerne inden i hjertet. Start altid med at placer boller yderst og arbejd dig ind i mod midten. Bollerne skal stå med lidt afstand da bollerne hæver op. God fornøjelse 🙂
1 hjerteform
- 1 dl kogende vand
- 2 dl mælk
- 1/2 tsk salt
- 25 gram gær
- 1 tsk flydende honning
- 1/2 æg
- 1/4 dl olie
- 50 gram grahamsmel
- ca 450 gram hvedemel
- 1/2 æg til pensling
- sesamfrø, hørfrø, birkes, sorte sesam og græskarkerner
Bland det kogende vand med mælken og tilsæt olien, salt og honning og rør det sammen. Når væsken er lillefinger lun røres gæren ud i væsken og æg og grahamsmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til du har en let klistret dej. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 20 minutter under et klæde.
Del dejen i 18 klumper og rul dem til boller og placer dem i en velsmut hjerteform.
Tag det halve æg og 1 tsk vand og pisk det sammen og pensel bollerne og drys derefter alle de forskellige kerner på og lad bollerne efterhæve i 20 minutter
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Når bollerne er færdigbagt, vendes de ud af formen og stilles på en rist til afkøling. Hvis bollerne køler ned i formen, vil bunden blive våd af kondens.
Bollerne er nu klar til at blive serveret som en kærligheds erklæring til morgenmad 🙂
Happy valentine 🙂