Varmrøget laks med rejesalat
Varmrøget laks med rejesalat er en god ret at serverer, hvis du en aften bare har brug for en måltidssalat til aftensmad, men den vil også være perfekt til en forret.
Denne opskrift på varmrøget laks med rejesalat er udregnet efter at det er en måltidssalat, så skal du bruge den som en forret vil jeg tænke at der er til 6 personer.
I denne opskrift er der både sprøde og bløde elementer, hvilket giver en god fornemmelse når man spiser, da hjernen godt kan lide at der både er sprøde og bløde elementer i en ret.
Jeg har brugt æbler i denne salat da det er sæson for æbler lige nu, men det kunne lige så godt have været pærer 🙂
Jeg har i min salat brugt æbler fra haven som ikke havde den flotteste skræl og derfor har jeg skrællet dem, men hvis skrællen er fin syntes jeg ikke at man skal skrælle æbler som man kommer i mad, da det er der at alle vitaminerne sidder 🙂
4 personer
- 2 stk varmrøget laks, cirka 250 gram
- 200 gram drænet rejer i lage
- 1 dåse aspargessnitter
- 2 spsk god mayonaise
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk tørret dild
- salt og peber
- 2 hjertesalat
- 2 æbler
- ½ blomkål
- 125 gram sukkerærter
Dræn rejerne og sørg for at de er helt tørre.
Hæld væsken fra aspargesene og sørg for at de er helt tørre.
Rør mayonaise, cremefraiche, dijonsennep sammen og smag dressingen til med dild, salt og peber.
Vend rejer og aspargessnitter i dressingen.
Skyl hjertesalaten godt for jord og snit den fint.
Skær strimler af sukkerærterne på langs.
Skræl hvis nødvendigt æblerne og skær lange tynde strimler af æblerne.
Pluk blomkålen i små buketter.
Bland alle grønsagerne og anret dem på 4 tallerkner.
Kom et halv stykke varmrøget laks på hver tallerken og en god klat rejesalat.
Din varmrøget laks med rejesalat er no klar til at blive serveret. Eventuelt med et godt stykke brød til
Måske frisk bagte Ciabattaboller