Kager,  Opskrifter,  Vegansk & Vegetar

Veganske kyskager

image_print

Det er helt fantastisk at have fundet ud af, at det væske som man altid har hældt ud i afløbet som er ved kikærterne, at det kan man bruge til noget lækkert. Kikærte væsken har samme virkning som æggehvider. Så her har du opskriften på kyskager, hvor hviderne er erstattet af kikærtevand 🙂

Denne portion giver ca. 75 stk, 2 bageplader.

1,5 dl kikærtevand

170 gram sukker

1/2 tsk eddike

Reglerne er de samme som når du skal piske æggehvider stive, redskaberne du bruger skal være helt rene og tørre.

Tænd ovnen på 100 grader varmluft

Pisk kikærtevæsken helt stift ved høj hastighed, det tager ca. 5 minutter i en køkkenmaskine og den dobbelte tid med håndmixer. Tilsæt sukkeret lidt af gangen samtidig med at du stadig pisker ved høj hastighed. Når alt sukkeret er kommet i marengsmassen piskes det yderligere i 5 minutter. Marengsmassen er klar når det er så stift at noget af massen bliver siddende inde i piskeriset. Nu er marengsmassen klar til at blive til kyskager. Du kan enten sprøjte det ud i en sprøjtepose med en tyl i eller du kan komme det på med to skeer.

Kom bagepladerne ind i ovnen, de kan godt bages begge på en gang. Nu skal de bages/tørres i 1 1/2 til 2 timer. Her er kyskagerne stadig en lille smule bløde at røre ved. Sluk ovnen og lad den være lukket og lad dem blive i ovnen til ovnen og kyskagerne er helt kold.

Opbevar kyskagerne i kagedåser, et godt tip er at komme et stykke bagepapir imellem kagedåse og låg, så er du sikker på at dåsen er helt tæt lukket til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *