Vegetarisk pasta carbonara
Denne vegerarisk pasta carbonara kom egentlig til ved at jeg havde lyst til en cremet pastaret uden kød og med masser af grønsager og da jeg så serverede den for familien, sagde de at det smagte af pasta carbonara bare uden kød og med grønsager. Så derfor navnet vegetarisk pasta carbonara.
Jeg er selv vild fan af pasta carbonara, men er også glad for at have kødfrie dage og så er det jo fedt at kunne få en af sine livretter som normalt indeholder kød i form af bacon, uden kød til en kødfri dag.
Så er du vegetar eller har kødfrie dage så har du her et rigtig godt bud på en ret, som jeg er sikker på at du vil kunne lide 🙂
4 personer
- 400 gram spaghetti
- 1 brocoli
- 125 gram sukkerærter
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 75 gram babyspinat
- 2 æg
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk muskatnød (stødt)
- 50 gram revet parmasan
- salt og peber
Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
Pluk broccolien i små buketter.
Skær sukkerærterne i strimler.
Halver porren og snit den fint og skyl det godt.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Varm ca 1 spsk olie op i en stor pande eller en wokgryde.
Kom porre og gulerødder på panden og steg det til gulerødderne er blevet møre. Tilsæt broccolien og sukkerærter og steg det kort med. Tilsæt hvidløg.
Pisk æg og piskefløde sammen og hæld det i gryden med grønsagerne og vend det rundt. Tilsæt parmesan, muskatnød og babyspinat. Når babyspinaten er klasket sammen, smages det til med salt og peber.
Hæld den kogte spaghetti over i gryden, vend det hele sammen og smag det igen til med salt og peber.
En anden vegetarisk pastaret du måske kunne være interesseret i Pastaret med grønsager i cremet kokossauce