Yoghurt franskbrød
Når man bruger surmælks produkter i franskbrød, syntes jeg at det får en god lidt syrlig smag, det holder sig frisk længere og så er det mere svampet, hvilket jeg rigtig godt kan lide 🙂
1 franskbrød
- 2 dl A38
- 1/2 dl kogende vand
- 50 gram gær
- 1/2 dl olie
- 1 tsk salt
- ca 500 gram hvedemel
- blå birkes og sesam
- 1 æg til pensling
Bland yoghurt og kogende vand og rør gæren ud i væsken når den er lillefinger lun (30 grader)
Tilsæt olie, salt og lidt af hvedemelet og rør det godt sammen. Tilsæt derefter lidt mel ad gangen til du har en god klistret dej og ælt det ved middel hastighed i 5-8 minutter
Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter
Form dit franskbrød og kom det i en smurt franskbrøds form. Pensel det med sammenpisket æg, lav nogle skrå snit og drys det med masser af blåbirkes og sesam og lad det hæve igen under et klæde i 20 minutter
Bag dit franskbrød i ovnen ved varmluft 180 grader i 30-40 minutter
Tag dit franskbrød ud af formen og lad det køle af på en bagerist